Ad Radar

Automotive Forums  Where Car Enthusiasts Go to Discuss Cars Online

  
 
 
Home | Active Posts | Search | Log In / Register | Terms | FAQs
Xml
Item Posts   

1999 4L60e problems/questions

 
 | 
johnl_ johnl_
New User | Posts: 2 | Joined: 07/11
Posted: 07/21/11
01:35 PM

Hello,
1999 Chevy S-10 4.3L 4wd 4L60e auto 150K miles. AT Fluid looks good not burnt, no leaks.

Works fine when cold, after driving for an hour starts to slip a little taking off from a stop. Very hard 1-2 upshift. SES error code P1870. I am looking at buying the Ebay rebuilt valve body, the price is very good. I'm worried about the slip at idle though, that's not usually mentioned when talking about worn out valve bodies. I think if I drop the pan and find metal shavings I will send the valve body back and take it in for complete rebuild or replace, I hate having other people work on it, not that they aren't good at what they do.. I'm wondering if I should even bother with trying the valve body?

Thanks for any advice

John  

440t4 440t4
Guru | Posts: 1009 | Joined: 04/09
Posted: 07/21/11
04:01 PM

With that 1870 code you will probably need a rebuilt valve body and a rebuilt torque convertor.The slip in 1st is a different  issue.You need an overhaul.  

johnl_ johnl_
New User | Posts: 2 | Joined: 07/11
Posted: 07/22/11
01:34 PM

Time to bite the bullet and take it in I guess. I'm itching to do it myself but not practical right now.  

Xml
Showbuyersguide Hide2
Get a free and easy new car
price quote in minutes
Button Getmyprice

Research Categories:

Sponsored Links

 
 
  • Trade-in-Value.com